“God, Vaderland en Landbouwwerktuigen”

"*" geeft vereiste velden aan

In maart 2024 verschijnt bij Uitgeverij Profiel het nieuwe boek "God, Vaderland en Landbouwwerktuigen". In het boek ontrafelen we de boeiende geschiedenis van een Groningse familie, wiens levensverhaal zich vermengt met sleutelmomenten in de Nederlandse historie. Door de ogen van deze familie beleef je de veranderingen in kerkgenootschappen, het ondernemerschap van ‘Opa Eise’ en de rol van familieleden in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en het dekolonisatieproces van Indonesië dat daarop volgde.

Auteurs Karel en Eise Mulder zeggen over de uitgave: We hebben niet gepoogd een ‘familiegeschiedenis’ te schrijven, maar een geschiedenis waarbij de familie meer het verbindende element is van verschillende ontwikkelingen in de maatschappij: Wij werden geboren in de noordoosthoek van Groningen in een sterk betrokken gereformeerde familie, waarvan uiteindelijk ieder kind in een ander kerkgenootschap terecht kwam. Met een familiebedrijf opgezet door uitvinder ‘Opa Eise’ met spectaculaire verhalen over de rol van familieleden in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en in het dekolonisatieproces van Indonesië dat daarop volgde. Dit riep vragen bij ons op over de feitelijke gebeurtenissen en de motieven van onze familieleden destijds. “Hoe belandde men in het verzet? Welke verzetsacties werden uitgevoerd, en welke dilemma’s deden zich voor?” Ons verhaal werpt nieuw licht op gebeurtenissen, zoals het miraculeuze overleven van 26 verzetsmensen die op de Duitse dodenlijst stonden, het verplaatsen van de BS wapendepots in de stad Groningen, de opstand van de Binnenlandse Strijdkrachten in Godlinze in mei ‘45, innovatie in de Groningse landbouw, en het leven in een kleine gereformeerde gemeenschap. We denken dat de hier gepresenteerde geschiedenis door de veelzijdigheid van thema’s interessant is voor een breder publiek."

Heeft u interesse in het boek? Dan verzoeken u vriendelijk uw gegevens in te vullen. Als de uitgave geproduceerd wordt brengen wij u daarvan op de hoogte. U kunt dan het boek via de site bestellen voor €35.

Vul hieronder uw gegevens in en klik op intekenen om bericht te krijgen wanneer het boek geproduceerd wordt.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Email*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Recent behaalde intekeningen:

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Misschien is het boek dan al verkrijgbaar onder Alle Boeken.