Met lege handen

"*" geeft vereiste velden aan

Vincent van de Vuurst wordt in zijn 19de levensjaar als dienstplichtig marechaussee voor een VN-vredesmissie uitgezonden naar Bosnië. Hij maakt deel uit van de Alfa Compagnie van het eerste Nederlands-Belgische UN-transportbataljon en wordt o.m. ingezet als chauffeur van een kassier. Samen zijn zij verantwoordelijk voor geldtransporten van soms wel meer dan een miljoen D-mark. In Bosnië wordt Vincent geconfronteerd met de verschrikkingen van de oorlog. Het feit dat hij vrijwel niets kan doen om de Bosniërs te helpen maakt diepe indruk op hem en bezorgt hem overweldigende onmachtgevoelens.

Weer thuis ontwikkelt hij PTSS-klachten. Die probeert hij lang te ontkennen en weg te drukken. Na verschillende crises stelt zijn partner Vincent voor de keuze: in therapie gaan of uit elkaar. In dit boek vertelt Vincent over de impact van de uitzending naar Bosnië op zijn leven, de gevolgen die dat voor zijn gezin en hem heeft gehad en de manier waarop de PTSS-therapie hem heeft geholpen zijn leven weer enigszins op de rails te krijgen. Wat blijft is het gevoel in Bosnië niet genoeg te hebben kunnen doen. Het mandaat van de uitgezonden militairen heeft gemaakt dat zij veelal alleen maar hebben kunnen toekijken – met lege handen.

Vincents verhaal is opgetekend door vrijwilligers van Humanitas. Het project Levensverhaal is een activiteit van Humanitas het Hogeland.

W: Website Humanitas

E: Email Humanitas

Bij voldoende intekeningen kunnen wij dat realiseren, wij verzoeken u derhalve vriendelijk uw gegevens in te vullen. Bij 125 intekeningen zal de uitgave geproduceerd worden en brengen wij u daarvan op de hoogte. U kunt dan het boek via de site bestellen en betalen, wij zullen u het toesturen voor €4,20.

Vul hieronder je gegevens in en klik op intekenen om bericht te krijgen wanneer het boek geproduceerd wordt.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Email*
Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Recent behaalde intekeningen:

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Misschien is het boek dan al verkrijgbaar onder Alle Boeken.