Teken u nu in voor het boek Albertus Anthoni Hinsz (1704-1785) Een actueel overzicht van zijn werk.

"*" geeft vereiste velden aan

In mei 2025 verschijnt bij Uitgeverij Profiel het nieuwe boek "Albertus Anthoni Hinsz (1704-1785) Een actueel overzicht van zijn werk". In het zo rijk van orgels voorziene Nederland nemen de instrumenten van de uit Hamburg afkomstige orgelmaker Albertus Anthoni Hinsz een belangrijke plaats in door hun uitzonderlijke kwaliteit. Hinsz kwam in 1728 naar Groningen en werd meesterknecht van Franz Caspar Schnitger. Van zijn eerste orgel als zelfstandig orgelmaker (Zandeweer 1731) tot zijn laatste (Uithuizermeeden 1785) is er sprake van een constante kwaliteit en een hoog niveau van ambachtelijkheid en creativiteit.

Hinsz bouwde niet alleen nieuwe orgels, hij was in zijn werkzame leven ook betrokken bij de verbouwing en uitbreiding van bestaande instrumenten en verrichtte onderhoudswerkzaamheden en reparaties. Hinsz was in de achttiende eeuw een van de toonaangevende orgelmakers in Nederland. Dat zien we in de orgels die hij nieuw bouwde, maar ook in de wijze waarop hij bestaande instrumenten aanpaste aan de veranderende muziekcultuur. Albert Rodenboog en Kees Kugel zijn van mening dat het de hoogste tijd is voor een naslagwerk over het werk van Hinsz. De laatste publicatie in boekvorm die daaraan is gewijd, verscheen in 1985 (Willem Jan Dorgelo: Albertus Anthoni Hinsz, orgelmaker 1704-1785). Sindsdien is er zeer veel gebeurd met de instrumenten die Hinsz bouwde, denkt u alleen al aan de vele restauraties die in de afgelopen tientallen jaren hun beslag hebben gekregen. Het boek zal verschijnen onder auspiciën van de Stichting Groningen Orgelland, die dit initiatief van harte toejuicht. Alle orgels die Hinsz nieuw bouwde of verbouwde worden in het boek besproken. Elk instrument wordt in beeld gebracht met onder meer foto’s van de kerk, het orgelfront en de claviatuur. In deze folder ziet u hoe een en ander er ongeveer uit komt te zien. Deze kleurrijke en aantrekkelijke uitgave zal verschijnen in mei van het jaar 2025. Het boek zal bij inschrijving € 29,50 kosten (excl. verzendkosten). Bij verschijning zal het boek € 37,50 kosten.

Heeft u interesse in het boek? Dan verzoeken u vriendelijk uw gegevens in te vullen. Als de uitgave geproduceerd wordt brengen wij u daarvan op de hoogte. U kunt dan het boek via de site bestellen voor de intekenprijs van €29,50. Na verschijning kost het boek €37,50.

Vul hieronder uw gegevens in en klik op intekenen om bericht te krijgen wanneer het boek geproduceerd wordt.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Email*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Recent behaalde intekeningen:

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Misschien is het boek dan al verkrijgbaar onder Alle Boeken.