Over Profiel

Profiel is een uitgeverij op het gebied van onder andere geschiedenis en cultuur. De publicaties omvatten een breed scala aan onderwerpen. Deze worden zowel geheel in eigen beheer als in opdracht gemaakt. Daarbij wordt gewerkt op plaatselijk, regionaal en landelijk niveau. We geven al uit vanaf 1 exemplaar via printing on demand. U kunt bij ons uw eigen boek laten uitgeven, maar ook uw uitgegeven boek laten verkopen of informatie inwinnen over het drukken van een boek.

Tevens biedt Profiel aan relaties diverse diensten. Zoals: advies, financieringsmogelijkheden, verzorging van de publiciteit, distributie, verkoop en het houden van voorraad. Op deze wijze kan een relatie op meerdere niveaus bij Profiel ‘instappen’ en bepalen welke onderdelen door Profiel worden verzorgd en welke zelf worden gedaan. Uitgeven betekent voor Profiel meer dan alleen het produceren en het verkopen van boeken.

Geschiedenis van de Uitgeverij

Afbeelding sneeuwboek

In de winter van 1978/1979 was er een uitzonderlijke hoeveelheid sneeuwval. Opmerkelijk was dat veel mensen zelfs tijdens de sneeuwstormen van februari 1979 naar buiten gingen om plaatjes te schieten. De sensationele gebeurtenissen onttrekken uit de sfeer van het familiealbum, was voor Martin Scholma en Folke Meijer het argument om van de gemaakte foto’s een boek samen te stellen. De initiatiefnemers deden daarom een oproep aan de inwoners van een zevental gemeenten in Noord-Groningen foto’s en dia’s op te sturen. De reactie was enorm: binnen luttele weken kwamen er meer dan 6000 opname binnen. Wat als klein idee was begonnen, kon zo uitgroeien tot wat het nu is: Het Sneeuwboek, een waardevol en historisch document. Om dit boek te kunnen uitgeven is Uitgeverij Profiel door Martin Scholma in het leven geroepen.

Promotie en marketing
Waar Profiel zich in onderscheidt is het aanbod van promotie en marketing voor hun uitgaven. De werkzaamheden hierin bestaan uit:

  • Persberichten schrijven en opsturen naar de pers;
  • Intekeningen voor het boek verzamelen via een folder die onder de doelgroep verspreid wordt en via online marketing;
  • Boekpresentaties organiseren;
  • Social media- en online marketing;
  • Advisering over de promotie in het eigen netwerk van de auteurs.

Uitgeverij Profiel is onderdeel van Scholma Print & Media. Omdat Profiel rechtstreeks verbonden is aan de drukkerij hebben we veel kennis over alle mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op als u meer informatie wil over het drukken van uw boek.