Over Profiel

Profiel is een uitgeverij op het gebied van onder andere geschiedenis en cultuur. De publicaties omvatten een breed scala aan onderwerpen. Deze worden zowel geheel in eigen beheer als in opdracht gemaakt. Daarbij wordt gewerkt op plaatselijk, regionaal en landelijk niveau. We geven al uit vanaf 1 exemplaar via printing on demand. U kunt bij ons uw eigen boek laten uitgeven, maar ook uw uitgegeven boek laten verkopen of informatie inwinnen over het drukken van een boek.

Tevens biedt Profiel aan relaties diverse diensten. Zoals: advies, financieringsmogelijkheden, verzorging van de publiciteit, distributie, verkoop en het houden van voorraad. Op deze wijze kan een relatie op meerdere niveaus bij Profiel ‘instappen’ en bepalen welke onderdelen door Profiel worden verzorgd en welke zelf worden gedaan.

Uitgeven betekent voor Profiel meer dan alleen het produceren en het verkopen van boeken.

De publicaties over cultuur en geschiedenis hebben onder meer betrekking op:

Dorpen en gemeenten
Regio’s en provincies
Verenigingen en stichtingen
Bedrijven
Boerderijen
Overheid
Landschap
Natuur
Kunst
Bouwkunst
Tweede Wereldoorlog
Joodse geschiedenis
Emigratie
Scheepvaart
Vervoer
Taal en cultuur
Jubilea scholen
Streektaal

Uitgeverij Profiel is een zusteronderneming van Scholma Print & Media. Omdat we rechtstreeks verbonden zijn aan de drukkerij, zitten we bovenop het drukwerk en hebben we veel kennis over alle mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op als u meer informatie wil over het drukken van uw boek.