Over Profiel

Profiel is een uitgeverij gericht op het noorden van het land, met een grote portefeuille geschiedenis, kunst en cultuur.

We kunnen uw boek al produceren vanaf 1 exemplaar. Naast het uitgeven en drukken van een boek, bieden we diverse diensten aan zoals: advies, subsidies, verzorging van de publiciteit, distributie, verkoop en het op voorraad houden van uw boeken. U kunt zelf kiezen hoeveel wij voor u doen en hoeveel u zelf doet. Samen bepalen we dan het juiste pakket dat geschikt is voor de uitgave.  Daarbij wordt gewerkt op plaatselijk, regionaal en landelijk niveau.

Promotie en marketing
Op het gebied van promotie en marketing kunnen we een uitgebreid pakket bieden zoals:

  • Persberichten;
  • Inteken-mogelijkheden zowel via een folder als online;
  • Boekpresentaties;
  • Social media- en online marketing;
  • Advisering over de promotie in uw eigen netwerk.

Geschiedenis van de Uitgeverij

Afbeelding sneeuwboek

In de winter van 1978/1979 was er een uitzonderlijke hoeveelheid sneeuwval. Opmerkelijk was dat veel mensen zelfs tijdens de sneeuwstormen van februari 1979 naar buiten gingen om plaatjes te schieten. De sensationele gebeurtenissen onttrekken uit de sfeer van het familiealbum, was voor Martin Scholma en Folke Meijer het argument om van de gemaakte foto’s een boek samen te stellen. De initiatiefnemers deden daarom een oproep aan de inwoners van een zevental gemeenten in Noord-Groningen foto’s en dia’s op te sturen. De reactie was enorm: binnen luttele weken kwamen er meer dan 6000 opname binnen. Wat als klein idee was begonnen, kon zo uitgroeien tot wat het nu is: Het Sneeuwboek, een waardevol en historisch document. Om dit boek te kunnen uitgeven is Uitgeverij Profiel door Martin Scholma in het leven geroepen.

Uitgeverij Profiel is onderdeel van Scholma Print & Media. Omdat Profiel rechtstreeks verbonden is aan de drukkerij hebben we veel kennis over alle mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op als u meer informatie wil over het drukken van uw boek.