Uitgeverij Profiel
Uitgeverij Profiel is een regionale uitgeverij met landelijke dekking. Wij kunnen u adviseren over alle zaken die bij het maken van een boek komen kijken. Van vormgeving en papiersoort tot verspreiding en oplage. Alle uitgaven kunnen verkocht worden via diverse kanalen, zoals het Centraal Boekhuis, onze website of via bol.com. Wij bieden een uitgebreid pakket met diensten aan, maar u kunt er ook voor kiezen om uw boek alleen te laten drukken en alle overige zaken zelf op te pakken.

RTV Noord interviewt hier een co-auteur van de Natuurgids van Duurswold over zijn uitgave, in het natuurgebied waar het boek over gaat.

Manuscript
Als u een boek heeft geschreven en u wil dit door ons laten uitgeven, dan kunt u contact met ons opnemen. We kijken of de uitgave bij onze uitgeverij past en geven aan wat de begroting voor het boek wordt. Samen bepalen we dan de juiste vorm en begeleiding. 

Printing on demand (POD)
Uitgeverij Profiel is onderdeel van Scholma Print & Media, een kwaliteitsdrukkerij. Daarom hebben wij erg korte lijnen met de drukker en veel kennis van de productie van boeken. We hebben ook de mogelijkheid om boeken digitaal te drukken via printing on demand. Dit is interessant voor kleine oplages, al vanaf 1 exemplaar.

Hieronder een voorbeeldberekening van prijzen van POD:

Een Softcover, garenloos gebrocheerd met een rechte rug. Formaat: A5 staand (148 x 210 mm) met 32 pagina’s binnenwerk op papiersoort 160 grams Motif, geheel in full colour. Omslag enkelzijdig in full colour op 260 grams Sulfaatkarton met een mat laminaat. Met aanlevering van een drukgereed pdf-bestand kunt u dit al laten produceren bij afname van 50 exemplaren voor € 7,50 per stuk excl. BTW.

Een Softcover, garenloos gebrocheerd met een rechte rug. Formaat: 170 x 240 mm met 80 pagina’s, geheel in full colour binnenwerk op papiersoort 135 grams Silk mc. Omslag enkelzijdig in full colour op 260 grams enkelzijdig gestreken Sulfaatkarton met een mat laminaat. Met aanlevering van een drukgereed pdf-bestand kunt u dit al laten produceren bij afname van 50 exemplaren voor € 12,50 per stuk en 100 exemplaren voor € 11,50 per stuk excl. BTW.

Neem gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden bij POD.

Promotie en marketing
Wij kunnen voor u de promotie en marketing uit handen nemen. Dit kunnen we doen door middel van persberichten opname in onze folder of Het organiseren van een boekpresentatie. Verder kunnen we social media en online marketing inzetten om uw uitgave onder de aandacht te brengen en adviseren we u over de promotie in uw eigen netwerk.

Podcast
Een andere mogelijkheid die wij aanbieden is het opnemen van een podcast. Dit hebben we ook gedaan met de Natuurgids van Duurswold. De lezer van het boek kan een podcast luisteren over het wandelgebied, waarin de auteur vragen beantwoordt. De burgemeester heeft ook een aflevering opgenomen, waardoor dit goed is opgepakt door de media. Evenementenbureau Bano is hierin onze partner, zij bieden de mogelijkheid om op locatie of in hun studio een podcast op te nemen. 

Heeft u naar aanleiding hiervan nog vragen? Neem gerust contact met ons op via info@profiel.nl of 050-3012144.