Uitgeverij Profiel
Bij Uitgeverij Profiel geven we voornamelijk (regionale) boeken uit over kunst, geschiedenis en cultuur. Bij elke uitgave adviseren we over alle zaken die bij het maken van een boek komen kijken, van vormgeving en papiersoort tot verspreiding en oplage. Alle uitgaven worden verkocht via het Centraal Boekhuis, via onze website, via onze fysieke locatie en via bol.com. Wij verzorgen de administratie, de opslag en de verzending van uw publicatie.

Wij maken voor u een begroting en kunnen voor sommige boeken subsidies aanvragen. Door onze jarenlange ervaring weten we wat de financieringsmogelijkheden zijn. We vragen voor uw uitgave een ISBNummer op via het (Centraal Boekhuis) CB.

De presentatie van het boek ‘Op stap in Nationaal Park Lauwersmeer’ werd feestelijk gehouden in het Lauwersmeer-gebied.

Manuscript
Als u een eigen boek heeft geschreven en u wil dit door ons laten uitgeven, kunt u een manuscript opsturen. Er zitten geen strikte voorwaarden aan een manuscript, we kijken alleen of de uitgave bij onze uitgeverij past. Als we besluiten om het niet uit te geven, kunt u ook uw boek uitgeven in eigen beheer. Hier bieden we begeleiding bij het proces waar dat nodig is.

Printing on demand
Uitgeverij Profiel is onderdeel van Scholma Print & Media, een kwaliteitsdrukkerij. Daarom hebben wij erg korte lijnen met de drukker en veel kennis van de productie van boeken. We hebben ook de mogelijkheid om boeken digitaal te drukken via printing on demand. Dit is interessant voor oplages met lage aantallen, al vanaf 1 exemplaar per keer.

Promotie en marketing
Als wij uw boek uitgeven gaan wij ook aan de slag met de promotie en marketing. Dit doen we door persberichten te schrijven en op te sturen naar onze contacten bij de pers. Waar nodig verzamelen we ook intekeningen voor het boek. Dit doen we via een folder die we onder de doelgroep verspreiden en via online marketing. We organiseren, indien gewenst, ook voor u een boekpresentatie (zie afbeelding). Verder zetten we ook social media- en online marketing in om uw uitgave onder de aandacht te brengen en adviseren we u over de promotie in uw eigen netwerk.

Heeft u naar aanleiding hiervan nog vragen? Neem gerust contact met ons op via [email protected] of 050-3012144