Uitgeverij Profiel
Bij Uitgeverij Profiel geven we voornamelijk (regionale) boeken uit over kunst, geschiedenis en cultuur. Bij elke uitgave adviseren we over alle zaken die bij het maken van een boek komen kijken, van vormgeving en papiersoort tot verspreiding en oplage. Alle uitgaven worden verkocht via het Centraal Boekhuis, via onze website, via onze fysieke locatie en via bol.com. Wij verzorgen de administratie, de opslag en de verzending van uw publicatie.

Wij maken voor u een begroting en kunnen voor sommige boeken subsidies aanvragen. Door onze jarenlange ervaring weten we wat de financieringsmogelijkheden zijn. We vragen voor uw uitgave een ISBNummer op via het (Centraal Boekhuis) CB.

RTV Noord interviewt hier een co-auteur van de Natuurgids van Duurswold over zijn uitgave, in het natuurgebied waar het boek over gaat.

Manuscript
Als u een eigen boek heeft geschreven en u wil dit door ons laten uitgeven, kunt u een manuscript opsturen. Er zitten geen strikte voorwaarden aan een manuscript, we kijken alleen of de uitgave bij onze uitgeverij past. Als we besluiten om het niet uit te geven, kunt u ook uw boek uitgeven in eigen beheer. Hier bieden we begeleiding bij het proces waar dat nodig is.

Printing on demand
Uitgeverij Profiel is onderdeel van Scholma Print & Media, een kwaliteitsdrukkerij. Daarom hebben wij erg korte lijnen met de drukker en veel kennis van de productie van boeken. We hebben ook de mogelijkheid om boeken digitaal te drukken via printing on demand. Dit is interessant voor oplages met lage aantallen, al vanaf 1 exemplaar per keer.

Promotie en marketing
Als wij uw boek uitgeven gaan wij ook aan de slag met de promotie en marketing. Dit doen we door persberichten te schrijven en op te sturen naar onze contacten bij de pers. Waar nodig verzamelen we ook intekeningen voor het boek. Dit doen we via een folder die we onder de doelgroep verspreiden en via online marketing. We organiseren, indien gewenst, ook voor u een boekpresentatie (zie afbeelding). Verder zetten we ook social media- en online marketing in om uw uitgave onder de aandacht te brengen en adviseren we u over de promotie in uw eigen netwerk.

Podcast
Een andere mogelijkheid die wij aanbieden ter promotie van de uitgave is het opnemen van een podcast. Zo hebben we dit ook gedaan met de Natuurgids van Duurswold. De lezer van het boek kan aansluitend aan de uitgave een podcast luisteren over het wandelgebied, waarin de auteur vragen beantwoordt. De burgemeester heeft ook een aflevering opgenomen, waardoor dit ook goed opgepikt is door de media. Evenementenbureau Bano is onze partner hierin en zij bieden de mogelijkheid om op locatie of in hun studio een podcast op te nemen. Het aantal podcastluisteraars in Nederland stijgt langzaam maar gestaag. Bijna de helft (49%) van de Nederlanders boven de 16 jaar luistert tegenwoordig wel eens naar een podcast. Dat komt neer op ongeveer 6,9 miljoen luisteraars. Een half jaar geleden was dat nog 46% (6,4 miljoen).

Heeft u naar aanleiding hiervan nog vragen? Neem gerust contact met ons op via info@profiel.nl of 050-3012144