Alles over Groningen? Groningen, gids voor cultuur en landschapnaar profiel.nl
Zoutkamp, een wandeling door de geschiedenis
Over het boek

In kleur
De bedoeling is van deze verzameling, in de vorm van foto's en verhalen, een uniek boek te maken, geheel in kleur uitgevoerd, gebonden in een mooi hard kaft. Een boek, met meer dan 1200 foto’s, dat door er in te bladeren z'n eigen herkenbaar verhaal verteld. In het boek worden oude en nieuwe kaarten opgenomen, zodat u ook op deze manier de veranderingen kunt zien. Tegelijk legt het boek een verbinding naar het 'nieuwe' Zoutkamp, dat in de loop van de jaren is ontstaan.


Veranderingen
U treft in het boek de grote veranderingen aan van het dorpsgezicht. De visserij en alle activiteiten daaromheen waren gezichtsbepalend voor Zoutkamp; van de eenvoudige houten scheepjes tot aan de moderne kotters. Na de afsluiting van de Lauwerszee veranderde dit beeld.
Zoutkamp kende een bloeiend verenigingsleven (van een reisclub via het zangkoor naar de biljartvereniging). Een gevarieerde middenstand werkte vanuit de vele straatjes in het dorp. Ook het onderwijs speelde een belangrijke rol in het dorp

Levenswerk
Van Wim Mollema verschenen eerder succesvolle boeken als ‘Zoutkamp blik in het verleden’ en ‘Met de boderijders naar Groningen. Wim is een verzamelaar van het zuiverste ras. Als kleine jongen is hij al begonnen met het uitknippen van krantenartikelen en het bewaren van foto’s van zijn geliefde Zoutkamp en verre omgeving. Als jongeman kocht hij, zeer tegen de zin van zijn vader, omdat de prijs voor het materiaal naar diens mening erg hoog was, een groot aantal foto’s over Zoutkamp en het Marnegebied; hij kocht dit van de toentertijd zeer bekende fotograaf Folkers van ´Het Noorden in Woord en Beeld´. Het nieuwe boek ‘Zoutkamp, een wandeling door de geschiedenis’ mag u gerust het levenswerk van Wim Mollema noemen.

500 pagina’s
Het boek van bijna 500 pagina’s kost bij intekening € 39,-. Heeft u belangstelling voor het boek, dan kunt u uw (email)adres opgeven; later krijgt u dan bericht over de datum van verschijning en op welke wijze u het boek kunt ontvangen. Gestreefd wordt het boek in het najaar van 2006 te laten verschijnen.
Deze site is ontwikkeld door printmedia