fBoekinfo


bestellen...

reviews - 0 item(s)
Straat voor straat

Noordhorn, Zuidhorn en Briltil in de twintigste eeuw. Prachtig fotoboek geschreven voor en door inwoners van Noordhorn, Zuidhorn en Briltil en omstreken.

Aan de hand van oude ansichten en nieuwe foto's laten we zien dat er de laatste jaren veel is veranderd. Door diverse foto's van zowel toen als nu, en door prettig geschreven teksten worden verleden en heden aan elkaar verbonden.
In bijna elke straat valt wel iets te beleven, op elke straathoek kun je iets leren. Wist u bijvoorbeeld dat Zuidhorn ooit een bioscoop had in het pand Welgelegen tegenover de Rabobank? En wie herinnert zich nog die typische geur van de stoomgrutterij en mosterdfabriek De Zevenster?

'Straat voor straat' is een prachtig boek vol geschiedenis, anekdotes en illustraties. Het geeft een mooi overzich van Zuidhorn, Noordhorn en Briltil van begin twintigste eeuw tot heden. Voor alle inwoners, en hun familieleden buiten het dorp, is 'Straat voor Straat' een interessant kijk- en leesboek; en voor nieuwkomers in de drie dorpen biedt het bovendien een heel toegankelijke kennismaking met het verleden van Zuidhorn, Noordhorn en Briltil.
Een heerlijk kijk- en leesboek!ISBN-10


9052945477


ISBN-13


9789052945477


Categorie


Algemeen


Verschijning


2013


Prijs


29.95

Details:


Uitgave


Profiel


Auteur


Boersma e.a.

Opmaak


Scholma Druk

Aantal pagina's


240


Tekst omslag


klik hier voor omslagtekst..


Status


In voorraad


Url / link naar dit boek


https://www.profiel.nl/websites/scholma/profiel.nsf/lijst/14849C932780D38CC1257BA2003EAFC7
.tterug