fBoekinfo


bestellen...

reviews - 0 item(s)
Moeze en de aardbeving

De impact van de aardbevingen wordt door de inwoners van de provincie Groningen letterlijk en figuurlijk dagelijks gevoeld. Al vele jaren. In veel gezinnen is het een actueel onderwerp aan de keukentafel. Het onderwerp houdt veel kinderen bezig. Is ons huis wel veilig, kan ik wel lekker slapen, vinden we het nog leuk hier te wonen ?
In kranten en boeken wordt veel over Groningen geschreven. Maar voor kinderen is er niet zoveel.
Ook geen goed boek, dat je zelf kunt lezen of kunt voorlezen. Dit bracht Maartje Broerken (19 jaar, student ‘docent beeldende kunst en vormgeving’) en Trees Nolden (62 jaar) op het idee een prentenboek voor kinderen te schrijven. Om op hun niveau uit te leggen wat er aan de hand is en hen op een positieve manier te benaderen. Met een passend verhaal en aansprekende illustraties.

Maartje: “ Wij zijn begonnen met het schetsen en uitwerken van de tekeningen. Zo vormde zich het verhaal. Samen zijn we enthousiast verder gaan werken. Ik maakte de tekeningen, Trees schreef het verhaal. De opmaak van het boek heb ik samen met Trees gedaan”. Het gebonden boek (12,50 E) ligt vanaf donderdag 10 oktober in de winkel. Bestellen kan ook via www.profiel.nl.

Het verhaal gaat over Moeze de muis en haar vrienden Tammo het konijn en Liefke het lieveheersbeestje. Samen beleven ze een spannend avontuur. De huisjes van Moeze en Liefke beginnen op een avond te schudden. Ze horen een raar geluid. De kopjes trillen in de kast. Wat is er aan de hand in het mooie Slochterbos? En hoe komen al die scheuren in hun huisjes? Samen met hun dierenvriendjes in het bos gaan Moeze, Liefke en Tammo op onderzoek uit. ‘Want samen zijn we sterker dan alleen’. Onderweg komen ze Vivi de vos en Bram bever tegen, waarvan de lezer op z’n klompen aanvoelt dat ze niet deugen

>> Lees meer...
ISBN-10


9052943443


ISBN-13


9789052943442


Categorie


Prentenboek


Verschijning
Prijs


12.50

Details:


Uitgave


Profiel


AuteurVormgeving


Maartje Broerken

Opmaak


Maartje: “ Wij zijn begonnen met het schetsen en uitwerken van de tekeningen. Zo vormde zich het verhaal. Samen zijn we enthousiast verder gaan werken. Ik maakte de tekeningen, Trees schreef het verhaal. De opmaak van het boek heb ik samen met Trees gedaan”.

Aantal pagina's


44


Tekst omslag


klik hier voor omslagtekst..


Status


In voorraad


Url / link naar dit boek


https://www.profiel.nl/websites/scholma/profiel.nsf/lijst/25F14364DD0D13B5C125848500366F51
.tterug