fBoekinfo


bestellen...

reviews - 0 item(s)
Op de Helling

Hoe het reilde en zeilde op de Groninger scheepswerven.
De scheepvaart en scheepsbouw zorgden lange tijd voor veel economische bedrijvigheid in de provincie Groningen. Het dagelijks leven van de arbeiders die er werkten werd grotendeels bepaald door het wel en wee op de werven.
Om de herinnering aan hun ambachtelijke kennis, de oude technieken, gewoonten en werkwijzen te bewaren werden ruim dertig gepensioneerde scheepsbouwers ge´nterviewd, van scheepsklinker tot werfdirecteur.
Met verve vertelden zij over hun arbeidsomstandigheden, de sfeer op de werf en de grappen die ze uithaalden, hun opleiding, de schepen die ze bouwden, de dagelijkse lunches en de kantines.

Al deze herinneringen, verhalen en anekdotes zijn samengevoegd en bewerkt tot een prettig leesbaar boek, dat een levendig beeld schetst van de dagelijkse gang van zaken op de Groningse scheepswerven in het midden van de vorige eeuw. Ook hun werkzaamheden en de veranderingen die vooral in de jaren na de Tweede Wereldoorlog doorgevoerd werden, komen uitgebreid aan bod. Daarnaast worden veel, nog nooit eerder gepubliceerde, foto's opgenomen. Samen met de persoonlijke verhalen maken zij de omstandigheden op de werven goed zichtbaar.
Een boeiend overzichtswerk voor iedereen die ge´nteresseerd is in de geschiedenis van Groningen en in scheepsbouw.


Extra infomatie / link ? :
klik hierISBN-10


9052945128


ISBN-13


9789052945125


Categorie


Regionale geschiedenis, Scheepvaartgeschiedenis


Verschijning


2011


Prijs


23.50

Details:


Uitgave


Profiel


Auteur


Ingrid Wormgoor

Aantal pagina's


184


Tekst omslag


klik hier voor omslagtekst..


Status


In voorraad


Url / link naar dit boek


https://www.profiel.nl/websites/scholma/profiel.nsf/lijst/2C3D6A4AF1F05E78C125792600259940
.tterug