fBoekinfo


bestellen...

reviews - 0 item(s)

in prijs verlaagd


Schimpnamen van Zuid-Holland

Wist u dat Zuid-Hollanders vroeger ook wel ‘spekdieven’ en ‘drinkebuiken’ werden genoemd? De scheldnaam ‘porseleinkoppen’ voor de inwoners van Delft ligt misschien nog wel voor de hand, vanwege het welbekende Delfts aardewerk, maar hoe zijn de inwoners van Dordrecht aan de naam ‘schapenkoppen’ gekomen?
Dit boek geeft een overzicht van alle in Zuid-Holland bekende schimpnamen. Per dorp of stad, Van Aarlanderveen tot Zijderveld, wordt het ontstaan en de vaak kleurrijke betekenis van de namen uitgelegd.
De schimpnamen zijn ontstaan in een tijd dat dorpen meer dan nu een sociale gemeenschap vormden, met eigen regels, verhoudingen en gewoonten. Het geven van schimp- of bijnamen, niet alleen aan individuen maar veelal aan een hele gemeenschap, dorp of stad, was vroeger heel algemeen. Eens gegeven, raakte men de scheldnaam niet meer zo gemakkelijk kwijt.
Het boekje heeft een handzaam formaat en is overzichtelijk ingedeeld. Zo staan de plaatsnamen in alfabetische volgorde en is een scheldnamen-register opgenomen.

>> Lees meer...


Extra infomatie / link ? :
klik hier
ISBN-10


9052943559


ISBN-13


9789052943558


Categorie


Taal en cultuur, Algemeen, Regionale geschiedenis


Verschijning


2006


Prijs


7.50

Normale prijs


11.25Details:


Uitgave


Profiel


Auteur


Dirk van der Heide

Vormgeving


Scholma Druk
Jan Woldring

Aantal pagina's


96


Tekst omslag


klik hier voor omslagtekst..


Status


In voorraad


Url / link naar dit boek


https://www.profiel.nl/websites/scholma/profiel.nsf/lijst/534DE0A67CB6C976C12573F4004F868B
.tterug