fBoekinfo


Niet via Profiel

Niet via Profiel,
zie info


Arin stripboekenArin stripboeken


De gehele voorraad van Arin stripboeken is geschonken aan het Hunebed Centrum in Borger. Voor bestellingen kunt u contact opnemen met Hunebedcentrum in Borger, e-mail:: info@hunebedcentrum.nl tel : +31 599 236 374

Arin en het volk van de Hunebedbouwers is een historische serie stripalbums in full colour voor jong en oud. Het verhaal speelt zich af in het Neolithicum, +/- 3000 jaar voor Christus (voordat er piramides waren). De auteurs Roelof Wijtsma en Frans le Roux , het Hunebedcentrum en Uitgeverij Edu'Actief hebben samen gezorgd voor de realisering van deze spannende serie. Naast het feit dat het een mooi en spannend verhaal is om te lezen, heeft het stripboek ook een educatief karakter. Arin geeft een heel goed beeld van de manier waarop de hunebedbouwers hebben geleefd.

deel 1 - De gebroken beker - Arin, Brh en Ann zijn de helden van dit verhaal, zij leefden zo'n vijfduizend jaar geleden in Noord Europa. Op een kleitablet is de route afgebeeld die ze naar het kamp van de Ths moet leiden. Na een maandenlange tocht komen ze aan in het gebied, dat tegenwoordig Denemarken heet. Veel later, in 2005, proberen professor Van Gniffelen, Frau Doktor Weissbrot, archeoloog Bergsma en Janny het spoor van Arin te volgen.

deel 2 - De huilende steen - Na de ontsnapping aan de Ths is het volk van de Hunebedbouwers wanhopig op zoek naar een nieuwe vestigingsplaats. Daarbij kunnen ze de hulp van Artika, de Stergodin, goed gebruiken. Toch dreigt deze godin het volk juist door haar hulp in het verderf te storten. Haar schatten wekken hebzucht op en leiden uiteindelijk tot slavernij voor de Hunebedbouwers. Arin en zijn vrienden wacht nu de hopeloze taak om hun volk te bevrijden.

deel 3 - De valse profeet - De Gottars, een stam van de Hunebedbouwers, worden opgeschrikt door de komst van een groep Witte Jagers die hun kamp opslaan niet ver van het dorp. Deze groep staat in contact met de geheimzinnige profeet Wiccar. De Gottars raken onder de indruk van Wiccar en zijn priesteres Heila. Ann gaat bij hen in de leer. Arin verdenkt de profeet echter van kwade bijbedoelingen en komt achter het geheim van zijn toverkunsten.

deel 4 - De heerser van Hunsow - Op de vlucht voor een watersnoodramp vinden Arin en zijn vrienden onderdak in Hunsow, een houten stad in de heuvels. De stad wordt met harde hand bestuurd door de Heerser Mag-Hun. Het leven van de hunebedbouwers verandert algauw in een nachtmerrie als ze ontdekken dat Bo, hun gezworen vijand, een machtig man is geworden in Hunsow (zie deel 2: de huilende steen). Bo is uit op wraak op Arin en zijn vrienden. Bovendien wil hij de hele stad in zijn macht krijgen. Maar daarbij zal hij niet alleen Mag-Hun, maar ook de stam van Arin en Thegan moeten uitschakelen …ISBN-10


9057666111


ISBN-13


9789057666117


Categorie


Algemene geschiedenis, Archeologie


Verschijning


2008


Prijs


6.95

Details:


Uitgave


Edu'Actief Meppel


Redactie-info


Frans Le Roux (scenario), Roelof Wijtsma (tekeningen), Hein Klompmaker (wetenschappelijke begeleiding)

Aantal pagina's


44


Tekst omslag


klik hier voor omslagtekst..


Status


Niet leverbaar via Profiel


Url / link naar dit boek


https://www.profiel.nl/websites/scholma/profiel.nsf/lijst/59B18D4B701CD2D0C1257527004D455B
.tterug