fBoekinfo


bestellen...

reviews - 0 item(s)

in prijs verlaagd


Schimpnamen van Noord-Holland

Wist u dat Aartswoud in vroeger tijden ook wel 'Blotebenenland' werd genoemd? En misschien bent u wel benieuwd wat Heerhugowaard met ‘reigers’ heeft, of hoe de inwoners van Monnickendam aan de bijnaam 'Troetwroeters' zijn gekomen. En misschien wilt u dan ook wel weten in welke plaats men mensen met de bijnaam 'Kwakzakken' aantreft.
Dit boek geeft een overzicht van alle in Noord-Holland bekende schimpnamen. Per plaats of dorp, van Aalsmeer tot Zunderdorp, wordt uitleg gegeven over het ontstaan en de dikwijls kleurrijke betekenis van de namen.
De schimpnamen zijn ontstaan in een tijd dat dorpen meer dan nu een sociale gemeenschap vormden, met eigen regels, verhoudingen en gewoonten. Het geven van schimp- of bijnamen, niet alleen aan individuen maar veelal aan een hele gemeenschap, dorp of stad, was vroeger heel algemeen. Eens gegeven, raakte men de scheldnaam niet meer zo gemakkelijk kwijt.
Het boekje heeft een handzaam formaat en is overzichtelijk ingedeeld. Zo staan de plaatsnamen in alfabetische volgorde en is een scheldnamen-register opgenomen.

>> Lees meer...


Extra infomatie / link ? :
klik hier
ISBN-10


9052942641


ISBN-13


9789052942643


Categorie


Algemeen


Verschijning


2002


Prijs


7.50

Normale prijs


11.25Details:


Uitgave


Profiel


Auteur


Dirk van der Heide

Vormgeving


Scholma Druk


Illustraties


Jan Woldring

Aantal pagina's


112


Tekst omslag


klik hier voor omslagtekst..


Inhoudsopgave


klik hier voor inhoudsopgave..


Status


In voorraad


Url / link naar dit boek


https://www.profiel.nl/websites/scholma/profiel.nsf/lijst/6067C6C69FB8C2D2C12573F4004F84EE
.tterug