fBoekinfo


bestellen...

reviews - 0 item(s)

nieuw


Kerken in het Westerkwartier

Rij langs een willekeurige weg door het Westerkwartier en je passeert wel een kerk of ziet op enige afstand een kerktoren. Dat wil niet zeggen dat de meeste kerkgebouwen zich tegenwoordig nog op die manier tonen. Vroeger was een kerk een groot, zo niet het grootste, gebouw in een dorp, doorgaans voorzien van een dakruiter of een echte toren, zodat het gebouw met 遡op en schoudersboven de rest uitstak. De tijden zijn veranderd, want met name in de laatste vijftig jaar zijn er kerken gebouwd met een beperkte omvang en hoogte. Die moet je soms echt zoeken binnen de bebouwde omgeving. Bovendien zijn ze soms door hun uiterlijk nauwelijks als kerk herkenbaar.

Omdat veel kerkgebouwen vandaag de dag niet meer gebruikt worden voor kerkdiensten dreigen veel van deze bijzondere gebouwen te verpieteren. Gelukkig is het besef dat deze bouwwerken horen tot het Gronings cultureel erfgoed en dat we er best met gepaste trots naar mogen kijken.

Iemand die met veel interesse en waardering naar ons noordelijk religieus erfgoed kijkt, is kunstenaar Jan Ernst Douma. Met veel passie en toewijding heeft hij alle kerken in het Westerkwartier met zijn grafietstift vastgelegd.
82 Bouwwerken van imposante omvang tot bescheiden pandjes zijn tot ware kunstwerken omgetoverd. Een prachtig cadeauboek!ISBN-10


9052945799


ISBN-13


9789052945798


Categorie


Algemeen, Prentenboek, Religie, (Bouw-)Kunst en Cultuur


Verschijning


2015


Prijs


19.95

Details:


Uitgave


Profiel


Auteur


Douma Jan Ernst


Vormgeving


Jan Ernst Douma

Opmaak


Ineke Blaauwwiekel

Aantal pagina's


104


Tekst omslag


klik hier voor omslagtekst..


Status


In voorraad


Url / link naar dit boek


https://www.profiel.nl/websites/scholma/profiel.nsf/lijst/63771EA80D0D5E46C1257EDD002B6364
.tterug