fBoekinfo


bestellen...

reviews - 0 item(s)
AmfibieŽn en reptielen in Drenthe

Waar vind je ze en hoe leven ze?
Drenthe is een van de rijkste provincies wat betreft soorten amfibieŽn en reptielen. Er zijn relatief veel heidevelden en hoogveenrestanten die van oudsher bewoond worden door karakteristieke soorten als de adder, de gladde slang, de heidekikker en de poelkikker.
Maar ook buiten de grote natuurgebieden zijn de laatste jaren in Drenthe interessante vondsten gedaan. Een goed en actueel verspreidingsbeeld met betrekking tot amfibieŽn en reptielen in Drenthe is belangrijk voor de Europese Habitatrichtlijn, de nationale Flora- en faunawet en de Natuurbeschermingswet. Om de ontwikkelingen op het gebied van amfibieŽn en reptielensoorten vast te leggen heeft de 'Werkgroep AmfibieŽn Reptielen Drenthe' in samenwerking met de Provincie Drenthe het initiatief genomen om een verspreidingsatlas te realiseren.

Deze atlas gaat specifiek in op de situatie in Drenthe en geeft een uitgebreide beschrijving van alle in Drenthe voorkomende soorten amfibieŽn en reptielen, die alle een beschermde status hebben. De atlas is geÔllustreerd met prachtige foto's en overzichtskaarten per soort met daarnaast informatieve kaderteksten. Om die reden is het boek niet alleen een must voor beheerders van natuur, bos, openbaar groen en water, maar voor iedereen die geÔnteresseerd is in de verborgen levenswijze van deze fascinerende dieren.


Extra infomatie / link ? :
klik hierISBN-10


9052944849


ISBN-13


9789052944845


Categorie


Algemeen, Natuur


Verschijning


2010


Prijs


23.00

Details:


Uitgave


Profiel


Auteur


Uchelen Edo van
extra info over auteur


Redactie-info


i.s.m. WARD


Fotografie


Edo van Uchelen e.a.


Opmaak


Scholma Druk

Aantal pagina's


176


Tekst omslag


klik hier voor omslagtekst..


Status


In voorraad


Url / link naar dit boek


https://www.profiel.nl/websites/scholma/profiel.nsf/lijst/7DF79194A986B7ACC125770A003E28B0
.tterug