fBoekinfo


bestellen...

reviews - 0 item(s)
Ik wou dat ik haar hond was

Waar ze karbonades aan laat branden voor het avondeten, tikt ze met een hamertje omzichtig hondenbrokjes aan stukjes voor een pup met babytandjes. Waar het zojuist gekookte water nooit in de theepot beland, staan de waterbakken voor de honden nooit droog...
Janneke Vos is er weer! En haar nieuwste boek gaat over haar grootste passie: haar honden.
De liefde zit zo diep, dat echtgenoot Ad vaak niet anders kan dan moedeloos verzuchten: 'Ik wou dat ik haar hond was!'

Het schrijvende leven van Janneke Vos begon 20 mei 1985 met een stukje over Basco in De Veendammer. Deze 'Hond van de Week' bleek een opstapje naar dagblad De Noord-Ooster en van daaruit naar RTV Noord, waar ze tot 2006 werkte als verslaggeefster en presentatrice.
Aan het einde van dat jaar emigreerde ze met haar Ad, en de honden en paarden naar RoemeniŽ om daar een boerenbedrijf te beginnen.
Dat het leven in RoemeniŽ anders verloopt dan in Nederland weet ze onderhand, maar toen ze een nest jonge hondjes in de kadaverbak vond, bleek dit de aanleiding voor een aantal prachtige verhalen.
Zo beschrijft ze niet alleen haar reddingsactie van deze puppies, maar ook het avontuur met aan hekken rammelende bodybuilders, het verhaal over het wonderbaarlijke hondje dat zo elastisch was als de rubberen elastieken om de pakketten van de postbestellers, de eindeloze zoektocht naar de kwijtgeraakte Lumi en nog veel meer aandoenlijke belevenissen.
Uiteraard ontbreekt ook het foto-album niet, zodat de lezer volop kan meegenieten van het leven in RoemeniŽ.

Ik wou dat ik haar hond was is het vijfde boek van Janneke Vos. Eerder verschenen van haar: De blinde vrouw van Mures, Adio Peppi, Het is hier net het paradijs en Pofta Buna.


Extra infomatie / link ? :
klik hierISBN-10


9052945454


ISBN-13


9789052945453


Categorie


Algemeen


Verschijning


2013


Prijs


14.95

Details:


Uitgave


Profiel


Auteur


Vos Janneke


Fotografie


Janneke Vos, Lianne Koster, Daguerre


Opmaak


NoordPRoof

Aantal pagina's


96


Tekst omslag


klik hier voor omslagtekst..


Status


In voorraad


Url / link naar dit boek


https://www.profiel.nl/websites/scholma/profiel.nsf/lijst/AD84CAFB993B9336C1257B39004317CD
.tterug