fBoekinfo


bestellen...

reviews - 0 item(s)
De vrolijke avonturen van Bartje Poep

Bartje Poep heeft echt bestaan. Zijn echte naam was Bart Versteeg en hij leefde in het Brabantse dorp Nieuwendijk.
Was hij een beetje dom, of hield hij je juist voor de gek? In ieder geval staat hij model voor menig plaatselijk figuur, zo had elk dorp er wel een.

In dit vrolijke prentenboek met doldwaze avonturen is te lezen en te zien hoe Bartje aan zijn naam is gekomen, zichzelf redt uit een moeras door zich aan zijn eigen haren omhoog te trekken, de Duitsers en de buschauffeur uit Gorcum voor de gek houdt en achtervolgd wordt door een snelheidsduivel, die in werkelijkheid zijn eigen schaduw blijkt te zijn...

Dit prentenboek neemt de lezer, groot èn klein, mee langs het cultureel erfgoed van Nederland, verhalen die zich op vaderlandse bodem afspelen en al eeuwenlang over de hele wereld worden doorverteld. Bartje Poep is hét voorbeeld van de Nederlandse variant op Tijl Uilenspiegel en Baron van Münchhausen.

De overleveringen werden opgetekend en bewerkt door Ruben A. Koman, sprookjes- en verhalenverzamelaar en schrijver van diverse verhalenboeken. De schitterende tekeningen van Jos Koman maken het (voor)lezen en bekijken van dit boek tot een waar feest.


Extra infomatie / link ? :
klik hierISBN-10


9052945187


ISBN-13


9789052945187


Categorie


Algemeen, Prentenboek, Taal en cultuur


Verschijning


2011


Prijs


15.00

Details:


Uitgave


Profiel


Auteur


Ruben A. Koman


Vormgeving


Scholma Druk
Jos Koman

Aantal pagina's


48


Tekst omslag


klik hier voor omslagtekst..


Status


In voorraad


Url / link naar dit boek


https://www.profiel.nl/websites/scholma/profiel.nsf/lijst/B816FEAB6675BD8BC125793A0041A64E
.tterug